Klik in de foto voor de laatste Lifestyle & Anti Aging nieuwsbrief.

Uit het boek Passie en Power, leven met hart en ziel.

GOEDE IONEN - VITAMINES VAN DE LUCHT
- LUCHT OM TE (OVER)LEVEN

Dode lucht maakt moe en lusteloos. Als je moe bent of lusteloos, is er geen plaats voor passie. We realiseren ons onvoldoende hoe belangrijk de lucht om ons heen is voor onze gezondheid en hoe positieve ionen ons leven negatief kunnen beïnvloeden. Anionen – ofwel negatieve ionen – worden ook wel de vitamines van de lucht genoemd. Zij geven leven aan de lucht.

Ionen zijn elektrisch geladen deeltjes (atomen) in de lucht om ons heen. Positieve ionen (kationen) bederven de lucht en zijn ziekmakend, waardoor klachten kunnen optreden, zoals vermoeidheid, lusteloosheid en ademhalingsproblemen. Lucht met veel positieve (slechte) ionen wordt ook wel ‘dode lucht’ genoemd. Het is van het grootste belang om de luchtkwaliteit om ons heen zoveel mogelijk te voorzien van negatieve ionen. Gelukkig hebben we dat zelf in de hand. In de natuur treffen wecirca 1000 negatieve ionen aan per kubieke centimeter lucht. Deze ionen worden aangemaakt door zonlicht op de aardse atmosfeer (de ionosfeer), door de aardkorststraling en door wrijving van de wind. Vooral in de bergen, bij watervallen, aan het strand en in de bossen zijn enorm veel negatieve (goede) ionen te meten in de lucht. Binnenshuis treffen we door sterke isolatie vaak nog maar weinig goede ionen aan en is er dus voornamelijk ‘dode’ lucht. Door deuren en ramen open te zetten, krijgen negatieve ionen de kans om de positieve ionen te vervangen.

De kwaliteit en de hoeveelheid ionen kunnen we meten met speciale meetapparatuur. In veel gebouwen waar gewerkt moet worden en waar de ramen niet open kunnen, is de lucht vaak volledig bedorven door positieve ionen, waardoor werknemers vermoeid en lusteloos kunnen worden. Op scholen waar de ramen dicht blijven, ontstaat hetzelfde probleem. Kinderen en leerkrachten kunnen loom en lui worden zonder dat zij daar iets aan kunnen doen. Deze situatie kan ontstaan doordat de lucht om hen heen ‘bedorven’ is. De meeste mensen zijn zich niet bewust van de ionen en wat zij voor de gezondheid kunnen betekenen. Een slaapkamer die ’s nachts potdicht blijft, zal al heel snel een overschot aan positieve (slechte) ionen hebben. Zet zoveel mogelijk ramen open zodat er frisse lucht binnenkomt, want dat zal voor veel verbetering zorgen. Dat is zelfs het geval als de lucht minder schoon is door milieuverontreiniging, zoals in en om de steden. Het is altijd goed om ramen open te zetten om negatieve ionen in huis te laten komen en zo te zorgen voor betere levenscondities, die het ademen soepeler en gezonder laten verlopen. Een goede ionisator kan de lucht vaak nog beter zuiveren. Zorg voor schone lucht om je heen, met veel negatieve ionen. Dat draagt bij aan een optimale conditie, waardoor je je doelen gemakkelijker kunt bereiken.

Aantal negatieve ionen per cm3: bij een waterval 1500; buiten in de bergen, bossen of langs het strand 1000; in een slaapkamer met het raam open 800; rondom de luchthaven Schiphol 700; stadslucht grote stad 500; lucht met veel smog 300; kantoor in de stad 150; ziekmakend kantoor (sick building syndrom) 50; moderne afgesloten flat 50; afgesloten huis- en slaapkamer 50; afgesloten klaslokaal 0-50; inwendige ruimte zonder raam 0. Lichamelijke en geestelijke reacties per aantal negatieve ionen op cm3: bij 1500 afname van bronchiale problemen; bij 1000 verbetering stemming, meer energie; bij 150-300 geïrriteerde slijmvliezen, ademhalings-klachten; bij niet meer dan 50 negatieve ionen per cm3 verkoudheid, grieperig gevoel, verstopte neus, geïrriteerde ogen en vermoeidheid; bij 0 onrust bij kinderen en volwassenen, benauwdheid.
Bron: www. aquaworld.nl

De kwaliteit van de ionen om ons heen hebben we gelukkig zelf
in de hand. Zorg voor gezonde ionen.

Bovenstaande tekst komt uit het boek: Passie en Power - leven met hart en ziel van
Life Coach - Marjo Horn
Hoofdstuk 5.8 Goede ionen, lucht om te (over)leven- Klik hier voor de inhoudsopgave.

Reageren: je kunt met Marjo Horn in contact komen via marjohorn@wxs.nl
Als je inschrijft op de nieuwsbrief word je regelmatig op de hoogte gehouden van de nieuwe ontwikkelingen. Je bent van harte welkom!

Stuur mij de Lifestyle & Anti Aging Nieuwsbrief

JONG ZIJN IS GEEN KUNST, JONG BLÍJVEN IS EEN ANDER VERHAAL!
Maar hoe kunnen we dat aanpakken? Voeding speelt onder meer een grote rol. Daarom heb ik Verjong je huid in 21 dagen geschreven. Van dit boek is net de zesde druk uit. In de workshops die ik geef, leg ik uit wat je het best kunt doen om je huid zo jong mogelijk te houden, maar dit boek is zo duidelijk dat je het programma ook heel gemakkelijk thuis zelf kan doen. De Facelift methode staat zowel in het boek als op de Facelift à la Carte kaart. Daar staat een compleet natuurlijk facelift programma op, waren vrouwen én man enthousiast over zijn. Lees hier de ervaringen van anderen.

YOUTUBE-FILM: EEN NIEUWE LOOK, EEN NIEUWE START NAAR HET BOEK VERJONG JE HUID IN 21 DAGEN
. Zeven vrouwen deden de facelift oefeningen en massages en daarnaast het 21-daags voedingsprogramma uit het handige boek: Verjong je huid in 21 dagen; het is geen dieet is, maar een levensstijl. Maar alle oefeningen en massages staan voor het gemak ook op de kaart.
Klik hier om de film te zien


Naast het boek Verjong je huid is de Facelift à la Carte kaart speciaal voor thuisgebruik ontwikkeld door Marjo Horn

klik hier voor meer informatie

CELLEN DIE JONG BLIJVEN, GAAN VÉÉL LANGER MEE!
Kunnen we couperose voorkomen? En osteoporose en een hoge bloeddruk? Ik streef ernaar om mijn cellen zo jong mogelijk houden. Dat doe ik zelf met voeding. Ik haal alle voedingsmiddelen uit het boekje Welke vitamines doen het voor mij? Daar staan niet alleen alle vitamines in, maar ook mineralen en de essentiële aminozuren. Ik haal er zelfs uit hoe ik couperose kan voorkomen en ouderdomsvlekken en ook reumatische klachten. De bloeddruk laag houden is ook zo'n dingetje als we ouder worden. Je kunt er een pilletje voor nemen, maar daar kies ik niet voor. Daarbij wil ik mijn hersenen graag zo lang mogelijk gezond houden. Ik kwam erachter dat wetenschappers ontdekten dat er zoveel voedingsmiddelen zijn om dementie, de ziekte van Alzheimer of Parkinson te bestrijden. Als je dat weet, is de keuze snel gemaakt. Daarom probeer ik dat soort ouderdomsziektes zoveel mogelijk te voorkomen. Handig is het. En ja, het boekje is nog steeds € 9,95.


DE HANDIGE VOEDINGSGIDS BESTELLEN VIA TOPKUUR.NL OF
VIA DE BOEKWINKEL ISBN 9789078923091

WAT DOET ONTZUREN EIGENLIJK VOOR MIJ?
Ontuzuren is een belangrijk onderdeel van huidverjonging. In het boek Verjong je huid in 21 dagen staat een kuur die je 21 dagen kunt volgen om ervoor te zorgen dat zuren zo weinig mogelijk schade kunnen aanrichten. Het ontzuringsboekje met allerlei wetenswaardigheden over ontzuren kun je gratis aanvragen. Klik in de onderstaande foto. En... doe er je voordeel mee!


Gratis ebook Wat doet onzuren eigenlijk voor mij?


Klik in de foto om het gratis ebook Wat doet ontzuren eigenlijk voor mij aan te vragen

Beauty & lifestyle programma met 7 vrouwen de kuur uit het boek Verjong je huid in 21 dagen.

Life Coach Marjo Horn at 18 and 68.

Verjong je huid in 21 dagen

Beauty, huidverbetering en verjonging van de huid. Iedereen kan er jonger uitzien. Wie zou dat niet willen? Liefst op een natuurlijke manier zonder kunstgrepen. Het 21-daags Verjongingsprogramma is eenvoudig en wat nog belangrijker is, een veilige methode die leidt naar een jonger uiterlijk. Wat sommigen als een voordeel ervaren is dat je ook kunt afvallen tijdens het 21-daagse programma. Maar, waar je bij andere diëten kunt gaan 'tekenen' of ingevallen wangen kunt krijgen, krijg je bij deze kuur juist een gladder gezicht. Door de oefeningen en de massages kun je op gemakkelijke manier een natuurlijke facelift zelf doen, waardoor je strak in je vel blijft..
Verjong je huid in 21 dagen.

Workshops voor bedrijven en particulieren

Marjo geeft workshops, presentaties en lezingen bij (cosmetische)bedrijven en fitness-scholen, maar ook bij personeelsevenementen, zoals ladiesdays. Daarbij wordt ze vaak gevraagd door particulieren voor een vrij-gezellenavond, vriendinnenclubs en meer. Ze komt op locatie om anderen te leren om met haar Facelift à la Carte methode op een leuke manier uiterlijk fit te blijven.
Contact: Allwellpublishing 020-6425103 of stuur een email

Passie en Power, leven met hart en ziel

In haar boek 'Passie en Power, leven met hart en ziel', schrijft Marjo dat je niet slechts één carrière hoeft te hebben. Met vele eigen voorbeelden geeft ze aan dat leeftijd er niets toe doet om een carrière switch te maken. En dat je op iedere leeftijd altijd weer met iets nieuws kunt beginnen om levenslang voldoening te houden. Nadat zij tot haar 54e jaar een reisbureau op Schiphol had, begon ze pas haar loopbaan als litteken- en rimpelspecialist. Na intensieve studies in Zwitserrland, Engeland en Amerika, vestigde Marjo zich als huidspecialist. Pas op haar 60e begon ze met het schrijven van boeken en enkele jaren later startte ze met professioneel filmen.
Facial flex bestellen