VITAMINE B5 ZORGT NIET ALLEEN VOOR EEN MOOIE HUID, MAAR HET HELPT OOK INFECTIES BESTRIJDEN.


Functie of gunstige effecten van vitamine B5 uit het boekje Welke vitamines doen het voor mij?

zorgt voor gezonde huid en haren • is van groot belang voor functie van lever, nieren en bijnieren • voorkomt vermoeidheid • helpt infecties te bestrijden • verbetert de vruchtbaarheid (fertiliteit) • vermindert giftig effect van antibiotica • helpt allergieën bestrijden • wordt gebruikt bij reumatoïde artritis. .

Welke vitamines doen het voor mij? gemakkelijk bestellen via Bol.com


Mogelijke symptomen van een tekort aan vitamine B5 uit het boekje Welke vitamines doen het voor mij?
• stress / spanning • geestelijke uitputting / gebrek aan energie • depressiviteit • angst • prikkelbaarheid • apathie • slechte concentratie • allergieën / huidaandoeningen / zweren • branderige of pijnlijke voeten • lage bloedsuikerspiegel (hypoglycemie) met als gevolg onder meer oververmoeidheid • reumatoïde artritis • kramp / spiertrillingen • constipatie / obstipatie / verstopping • spijsverteringsproblemen

Waarom kun je beter vitamines uit voeding halen dan uit supplementen?
Als je supplementen slikt kun je al snel teveel van een bepaalde vitamine naar binnen krijgen. Hierdoor kan schade ontstaan, want als je via supplementen van één vitamine teveel krijgt, kun je van een andere vitamine te weinig krijgen. Daarom is het raadzaam om je vitamines zoveel mogelijk uit voeding te halen.
Vitamine AVitamine B1 Vitamine B2Vitamine B3Vitamine B5Vitamine B6BiotineVitamine B11CholineVitamine B12InositolPABAVitamine C Vitamine D Vitamine EVitamine K

Welke vitamines doen het voor mij?
is een naslagwerk.

In dit boekje staan zoveel mogelijk voedingsmiddelen die vitamine B5 bevatten op volgorde van hoeveelheid vermeld. Prijs is € 9.95.

Wat kun je eraan doen en wat kun je eten om voldoende vitamine B5 naar binnen te krijgen?

In het naslagwerk: 'Welke vitamines doen het voor mij?' staat álles op een rij!

Welke vitamines doen het voor mij?

Algemene referenties behorend bij de informatie in in het boek Welke vitamines doen het voor mij?
A. Voedingscentrum http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/pantotheenzuur.aspx
A. Voedingscentrum - Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid vitamine B5 - www.marjohorn.nl/vitamine_B5.htm
A. Vitamin B5 - Pantotheenzuur - Sharon, Dr Michael (2014-03-13). The Complete Guide to Nutrients: An A-Z of Superfoods, Herbs, Vitamins Mineral and Supplements (Kindle Location 2801). Carlton Books Ltd.
A. B5 (pantothenic acid) - Holford, Patrick. The Optimum Nutrition Bible: The Book You Have To Read If You Care About Your Health (Kindle Location 8822). Little, Brown Book Group. Kindle Edition.

Specifieke referenties
behorend bij de informatie in in het boek Welke vitamines doen het voor mij?
S. Vitamine B is depleted by taking antobiotics, sleeping pills, smoking, alcohol or use of the contraceptive pill.
de Vries, Jan. Skin Diseases (pp. 43-44). Mainstream Publishing. Kindle Edition.
S. Pantothenic acid (vitamin B5) is also needed to make cortisol, the body’s anti-inflammatory hormone.
Holford, Patrick. The Optimum Nutrition Bible: (Kindle Location 8505). Little, Brown Book Group.
S. Excessive levels of the stress hormone cortisol, a potent immuno suppressant, are controlled by sufficient vitamin C. Holford, Patrick. The Optimum Nutrition Bible: The Book You Have To Read If You Care About Your Health (Kindle Locations 3861-3862). Little, Brown Book Group. Kindle Edition.
S. Skin Care and Wound Healing - University of Maryland Medical Center
http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/vitamin-b5-pantothenic-acid

Klik in de betreffende bouwstof om meer te weten te komen over de symptomen bij een tekort aan bepaalde bouwstoffen.


VITAMINES
Vitamine AVitamine B1 Vitamine B2Vitamine B3Vitamine B5Vitamine B6BiotineVitamine B11CholineVitamine B12InositolPABAVitamine C Vitamine D Vitamine EVitamine K

MINERALEN
Calcium Fosfor Kalium Natrium MagnesiumZwavel

SPOORELEMENTEN
IJzer Zink Koper Mangaan Jodium Selenium

AMINOZUREN
Tryptofaan Threonine Isoleucine LeucineLysineMethionineFenylalanine Valine Histidine ArginineGlutaminezuur GlycineCysteïneTyrosine

Welke vitamines doen het voor mij
Welke vitamines doen het voor mij?

Een gebrek aan vitamines kan tot de meest vervelende klachten leiden, zoals doodmoe zijn, maar niet weten waarvan. Of aldoor problemen met slapen. Soms last van spanning of van piekeren. Een geheugen dat je af en toe gewoonweg in de steek laat. Het zóu kunnen duiden op een vitaminetekort. En ook lichamelijke klachten zoals pijn, kramp, last van je maag of haaruitval spelen vaak een rol. Maar is er iets aan te doen? Zonder medicijnen? Het staat allemaal in deze kleine vitamine-bijbel. In ‘Welke vitamines doen het voor mij?’ is veel informatie te vinden over vitamines uit voeding, maar ook over mineralen, spoorelementen en aminozuren, die een grote bijdrage kunnen leveren aan de opbouw en het herstel van het lichaam.
Verjong je huid in 21 dagen.

Gratis Ontzuringsboekje

Gratis ontzuringsboekje

Als aanvulling op 'Welke vitamines doen het voor mij?' geef ik het ebookje Wat doet ontzuren eigenlijk voor mij, gratis weg.
Ontzuringsboekje aanvragen


Facelift à la Carte

Vaak vragen mensen me hoe ik mijn hals zo glad heb kunnen houden en hoe het me lukte om de originele vorm van mijn gezicht zelfs na 50 jaar te kunnen vasthouden. Het antwoord op die vragen is, dat ik altijd het door mijzelf ontwikkelde Facelift programma deed. Dit programma is gepubliceerd op de Facelift à la Carte kaart. En omdat klanten In mijn huidpraktijk in Amsterdam regelmatig vroegen hoe ik een en ander aanpakte, heb ik besloten om de oefeningen en massages op een Quick Reference kaart te zetten. Een compleet doe-het-zelf programma staat op een luxe gelamineerde dubbelzijdige kaart. Het gehele programma is geschikt voor vrouwen en mannen van 20 tot 99, die een mooie, stralende huid willen behouden.
Facial flex bestellen

Life Coach Marjo Horn at 18 and 68.

Verjong je huid in 21 dagen

Beauty, huidverbetering en verjonging van de huid. Iedereen kan er jonger uitzien. Wie zou dat niet willen? Liefst op een natuurlijke manier zonder kunstgrepen. Het 21-daags Verjongingsprogramma is eenvoudig en wat nog belangrijker is, een veilige methode die leidt naar een jonger uiterlijk. Wat sommigen als een voordeel ervaren is dat je ook kunt afvallen tijdens het 21-daagse programma. Maar, waar je bij andere diëten kunt gaan 'tekenen' of ingevallen wangen kunt krijgen, krijg je bij deze kuur juist een gladder gezicht. Door de oefeningen en de massages kun je op gemakkelijke manier een natuurlijke facelift zelf doen, waardoor je strak in je vel blijft..
Facial flex bestellen

Workshops voor bedrijven en particulieren

Marjo geeft workshops, presentaties en lezingen bij (cosmetische)bedrijven en fitness-scholen, maar ook bij personeelsevenementen, zoals ladiesdays. Daarbij wordt ze vaak gevraagd door particulieren voor een vrij-gezellenavond, vriendinnenclubs en meer. Ze komt op locatie om anderen te leren om met haar Facelift à la Carte methode op een leuke manier uiterlijk fit te blijven.
Contact: Allwellpublishing 020-6425103 of stuur een email

Passie en Power, leven met hart en ziel

In haar boek 'Passie en Power, leven met hart en ziel', schrijft Marjo dat je niet slechts één carrière hoeft te hebben. Met vele eigen voorbeelden geeft ze aan dat leeftijd er niets toe doet om een carrière switch te maken. En dat je op iedere leeftijd altijd weer met iets nieuws kunt beginnen om levenslang voldoening te houden. Nadat zij tot haar 54e jaar een reisbureau op Schiphol had, begon ze pas haar loopbaan als litteken- en rimpelspecialist. Na intensieve studies in Zwitserrland, Engeland en Amerika, vestigde Marjo zich als huidspecialist. Pas op haar 60e begon ze met het schrijven van boeken en enkele jaren later startte ze met professioneel filmen.
Facial flex bestellen

  • Onderstaande à la Carte kaarten zijn ontwikkeld door Marjo Horn. Facelift à la Carte voor het uiterlijk - Feng Shui à la Carte voor meer energie in de huiselijke omgeving - Balans à la Carte voor het innerlijke balans.
  • Links de voor- en achterkant van Facelift à la Carte en rechts de voor- en achterzijde van Balans à la Carte. Om zowel innerlijk als uiterlijk balans te vinden, ontwikkelde ik naast Facelift à la Carte, óók Balans à la Carte met alle Bach bloesemremedies voor emotionele balans. En voor meer harmonie in het huis maakte ik de Feng Shui à la Carte kaart.
    Facial flex bestellen
Facelift à la Carte

Facelift à la Carte én Balans à la Carte zijn te koop via Bol.com
Meer....

Als je meerdere kaarten wilt kopen, bijvoorbeeld om aan vriendinnen of vrienden te geven, zijn er in de Alacarte-shop leuke kortingen! Meer....

.

Balans à la Carte is voor emotionele balans. Voor kinderen, jong volwassenen, maar ook voor volwassen die niet lekker in hun vel zitten. Meer....

Anti Aging Coach Marjo Horn at 18 and 68.