Interstitiële Cystitis

Interstitiële Cystitis ofwel pijnlijk blaassyndroom

IK KON BIJNA NIET MEER ZITTEN VAN DE PIJN
Op mijn 75e schreef ik het boekje Forever Young. Ik voelde me topfit. Ik kon alles en ik deed alles. Ik trainde lekker met gewichten en wandelde en ik las heel veel. Tot ik op een dag merkte dat zitten me pijn deed.  Ik moet zeggen dat ik altijd al last had van een gevoelige blaas. Een blaasontsteking lag altijd op de loer. Daarom nam ik dagelijks D-Mannose en dat hielp dan meestal wel een blaasontsteking voorkomen. 

BLAASONTSTEKING GEVOELIG
Met mijn huisarts had ik de afspraak dat ik altijd een doosje antibiotica in huis had voor als de blaasontsteking me plotseling overviel. Want dat was het, ik kreeg op de gekste momenten een aanval van blaasontsteking en dan was de pijn zo hevig dat ik meteen antibiotica moest hebben. Ik was superrblij dat mijn arts me mij meedacht. 

OVERVALLEN DOOR EEN BLAASONTSTEKING
Op een zondagavond kreeg ik weer dat brandende gevoel bij het plassen en wist meteen dat het mis was. Een half uur later lag ik kermend van de pijn in bed en nam meteen mijn antibiotica in. Na een paar uur  verzachtte de pijn en kon ik gelukkig slapen. Iedere dag werd het weer een beetje beter. Samen met mijn D-Mannose kon ik het wel volhouden. Het bleef wel gevoelig, maar dat was ik wel een beetje gewend. En ik dacht: het moet slijten. Op een dag verdwijnt de pijn wel weer.

DE PIJN WERD ALLEEN MAAR ERGER
Ik kon bijna niet zitten van de pijn. Hij werd alleen maar erger. Na een urine onderzoek bleek dat deze volledig schoon was. Geen bacteriën en ook geen bloed. Alles was prima in orde. Dus kon ik wat de dokter betreft gewoon gaan, want er was niets aan de hand. Hij gaf me wel een verwijzing voor de bekkenbodem fysiotherapie. Het bleek dat ik daar pas een maand later terecht kon. Ook kreeg ik een middeltje om de darmen goed op gang te zetten. Waarschijnlijk omdat ik de dokter vertelde dat ik het gevoel had dat mijn darmen tegen mijn blaas aan drukte. 

LEVE YOUTUBE!!!
Omdat ik altijd al een onderzoeker ben, was ik bezig met DMSO. Dat is een heel bijzonder product, waar ik later meer over ga schrijven. Maar ik zag dat verschillende ziekenhuizen blaasspoelingen deden met DMSO voor interstitiële cystitis. Mijn interesse was direct gewekt. Ik ben direct alles over dit onderwerp gaan lezen en bekijken op Youtube. En zo kwam ik tot de slotsom dat IC ofwel het pijnlijk blaassyndroom precies overeen kwam met mijn klachten.

DIEET VOOR INTERSTITIËLE CYSTITIS
Op Youtube kwam ik een uitgebreid filmpje tegen van een jonge vrouw die vanaf haar 22e aan IC leed en er nu op haar 32e vrijwel van verlost was. Zij had het over een dieet. Ze vertelde dat de tomaat voor IC patiënten een grote boosdoener is. Op de website van het Slingeland Ziekenhuis afdeling Urologie stond een lijst met voedingsmiddelen die je beter niet kon nemen.  Hierbij stonden ook tomaten. Nou, ik ben (was ik) een echte tomaten eter. Hele tomaten, tomatensaus en tomatensoep.  Het kon niet op. Daarmee ben ik dus direct gestopt. Suikers at ik al.  Dus daar hoefde ik niet van af te kicken. 

SUPPLEMENTEN VOOR ONTSPANNING VAN DE BLAASSPIEREN
Op een Youtube filmpje van Dr. Eric Berg vertelde hij dat het goed was om 2 gram l-arginine te slikken om de spieren rond de bekkenbodem te ontspannen. Daar ben ik direct mee begonnen. 2000mg  op mijn nuchtere maag. Samen met het niet meer eten van tomaten gaf dat al enige verlichting. 
Ik  zag een filmpje van een Nederlandse arts dr. Keppel Hesselink uit Soest. Hij adviseerde om PEA te nemen.  Dat is een natuurlijke pijnstiller en volgens hem zorgde PEA ervoor dat de mestcellen in de blaaswand werden geneutraliseerd. Een tablet na iedere maaltijd. Dat deed ik dus ook. En ik voelde weer wat meer verlichting. De pijn was er nog wel maar niet meer zo heftig. 

DE VERLICHTING VAN PIJN BIJ INTERSTITIËLE CYSTITIS
Op een gegeven moment kwam ik op een Youtube filmpje van een jonge vrouw die vanuit de auto haar bevindingen gaf. Ze vertelde dat haar 3-jarig dochtertje zelfs IC had. De pijnen waren verschrikkelijk voor dit meisje. Op een dag was ze bij een lezing van Anthony William, Medical Medium en vroeg ze wat ze kon doen met haar interstitiële cystitis. Zijn antwoord was: STREPS. 

STREPS? JA, DAT ZIJN STREPTOKOKKEN!
Volgens Anthony William zitten de streptokokken bij sommigen onder meer in de slijmvliezen van de neusholte, in de darmen, in de vagina. Die streptokokken kunnen daar al jaren zitten. Daar hoeven we geen last van te hebben. Maar wanneer ze dieper doordringen in de weefsels kunnen ze klachten veroorzaken, zoals sinusitis, keelontsteking, middenoorontsteking, wondroos of belroos en zelfs cellulitis. Maar ook interstitiële cystitis. Dat was een eyeopener voor mij. Maar wat kunnen we eraan doen? Hoe krijgen we die streptokokken weg? Je kunt lezen over streptokokken op de website van het RIVM Streptokokken | RIVM

HOE KOMEN WE VAN DIE STREPTOKOKKEN AF?
Omdat de Youtube-influencer vanuit de auto vertelde dat deze informatie had gekregen van Anthony William ging ik op zoek en vond het onderstaande boek. Het was een openbaring, want ik las dat niet alleen deze kwaal met  bleekselderijsap kon worden aangepakt, maar tevens Lyme (ik heb driemaal Lyme gehad en ongetwijfeld nog steeds resten in mijn lichaam. Klik hier voor mijn verhaal op de andere pagina.). Bovendien zou het de volgende ziektes ook aanpakken volgen Medical Medium: 

Bleekselderijkuur voor interstitiële cystitis (pijnlijk baassyndroom) bestellen
Het boek Celery Juice in het Nederlands bestellen