Over mij

Mijn naam is Marjo Horn-van der Enden. Ik ben geboren in Amsterdam op 1 augustus 1946. Sinds 1968 ben ik getrouwd met Jacques Horn (1945).
Na 10 jaar huwelijk besloten we de wereld in te gaan. Ik werkte indertijd voor de KLM als secretaresse van één van de Vice Presidenten. We kregen daarom al onze tickets gratis. Dat betekende dat we al heel jong over de wereld reisden. Toch besloten we dat we méér wilden. Daarom verkochten we ons appartement, zegden beiden onze baan op en verlieten Nederland. Eerst verbleven we een jaar in Mallorca

Jacques en ik In Mallorca 1979. Ik was 32 en hij 33.

Daarna vertrokken we naar Amerika, waar Jacques zijn pilot license haalde. Regelmatig vlogen we samen met allerlei kleine vliegtuigjes over de Verenigde Staten. We woonden eerst in Washington D.C. en later in Boca Raton, Florida.
Toen we in 1980 in Nederland terugkwamen, startten we niet veel later onze eigen reisorganisatie op Schiphol Amsterdam Airport.

Na de verkoop van dit bedrijf in 2000 werd ik, uit passie, huidspecialist. Marjo Horn Dermakuren. Dit werk doe ik nog steeds met heel veel plezier. Ik geef tevens lezingen en workshops over lifestyle en anti aging . Daarnaast schrijf ik onder meer lifestyle boeken. Dat is een passie van me. Boeken over de huid, zoals Verjong je huid in 21 dagen. Het werd een bestseller. Met dit boek werd ik, zonder dat ik dat toen wist, één van de eerste influencers. Daarna schreef ik Stop Acne Nu! omdat ik ontdekte dat dit huidprobleem voor velen een groot probleem was. Later schreeft ik een boek over over lifestyle, Passie en Power, leven met hart en ziel. In mijn praktijk had ik nogal wat klanten die soms een zetje nodig hadden om verder te gaan in het leven. Met alle tips in Passie en Power kon ik ze allemaal dat geven wat ze nodig hadden. Dit schrijven begon overigens pas toen ik 60 was. Inmiddels heb ik 5 lifestyle boeken geschreven, waaronder Welke vitamines doen het voor mij? Dit is een soort Vitaminebijbel. Het is een naslagwerk waar veel mensen enorm enthousiast over zijn

De wereldreizen die wij na de verkoop van onze reisorganisatie maakten, zijn onnoemelijk. Uit die vele reizen haal ik nog steeds veel inspiratie voor het schrijven van zowel non-fictie als fictie boeken. En zo kreeg ik op een dag het idee om een thriller te schrijven: De Clan, Een Oscar Reiling thriller. Dit boek schreef ik samen met Jacques, onder het pseudoniem: Marc Marques. NBD Biblion schreef in de recensie: Marc Marques heeft een spannende pageturner geschreven. Klik hier voor meer informatie over De Clan.

Mijn nieuwste nonfictie boek is Forever Young, de kunst van jong blijven op iedere leeftijd. Dit boek moest voor mijn gevoel geschreven worden. Ik werd geïnspireerd door twee vrouwen van 38 die in mijn huidpraktijk kwamen. Zij hadden zoveel vragen en ik wilde hen zoveel vertellen dat dit uitmondde in dit boek. Ik heb hier zoveel mogelijk dingen in geschreven waar ik zelf en velen van mijn klanten en cursisten veel aan hebben gehad en nog steeds hebben. Alles wat ik aanraad, heb ik zelf gedaan of gebruikt. Het dieet kun je terugvinden in het gratis eBook met een 21-daags dieetprogramma. Dit komt een dezer dagen op de website te staan om te downloaden. Door mijn lifestyle kan ik, terwijl ik aardig in de richting van de 80 ga, nog zo actief kan zijn. Dat geeft me continu voldoening. En dat wil ik iedereen die ervoor openstaat meegeven. Forever Young ligt in de boekhandel of bestel het online. Klik hier om te bestellen.

Facelift à la Carte
Klik in de foto voor meer informatie.