Interstitiële Cystitis

Interstitiële Cystitis ofwel pijnlijk blaassyndroom

IK KON BIJNA NIET MEER ZITTEN VAN DE PIJN
Op mijn 75e schreef ik het boekje Forever Young. Ik voelde me topfit. Ik kon alles en ik deed alles. Ik trainde lekker met gewichten en wandelde en ik las heel veel. Tot ik op een dag merkte dat zitten me pijn deed.  Ik moet zeggen dat ik altijd al last had van een gevoelige blaas. Een blaasontsteking lag altijd op de loer. Daarom nam ik dagelijks D-Mannose en dat hielp dan meestal wel een blaasontsteking voorkomen. 

BLAASONTSTEKING GEVOELIG
Met mijn huisarts had ik de afspraak dat ik altijd een doosje antibiotica in huis had voor als de blaasontsteking me plotseling overviel. Want dat was het, ik kreeg op de gekste momenten een aanval van blaasontsteking en dan was de pijn zo hevig dat ik meteen antibiotica moest hebben. Ik was superblij dat mijn arts met mij meedacht. 

OVERVALLEN DOOR EEN BLAASONTSTEKING
Op een zondagavond kreeg ik weer dat brandende gevoel bij het plassen en wist meteen dat het mis was. Een half uur later lag ik kermend van de pijn in bed en nam meteen mijn antibiotica in. Na een paar uur  verzachtte de pijn en kon ik gelukkig slapen. Iedere dag werd het weer een beetje beter. Samen met mijn D-Mannose kon ik het wel volhouden. Het bleef wel gevoelig, maar dat was ik wel een beetje gewend. En ik dacht: het moet slijten. Op een dag verdwijnt de pijn wel weer.

DE PIJN WERD ALLEEN MAAR ERGER
Ik kon bijna niet zitten van de pijn. Hij werd alleen maar erger. Na een urine onderzoek bleek dat deze volledig schoon was. Geen bacteriën en ook geen bloed. Alles was prima in orde. Dus kon ik wat de dokter betreft gewoon gaan, want er was niets aan de hand. Hij gaf me wel een verwijzing voor de bekkenbodem fysiotherapie. Het bleek dat ik daar pas een maand later terecht kon. Ook kreeg ik een middeltje om de darmen goed op gang te zetten. Waarschijnlijk omdat ik de dokter vertelde dat ik het gevoel had dat mijn darmen tegen mijn blaas aan drukte. 

LEVE YOUTUBE!!!
Omdat ik altijd al een onderzoeker ben, was ik bezig met DMSO. Dat is een heel bijzonder product, waar ik later meer over ga schrijven. Maar ik zag dat verschillende ziekenhuizen blaasspoelingen deden met DMSO voor interstitiële cystitis. Mijn interesse was direct gewekt. Ik ben direct alles over dit onderwerp gaan lezen en bekijken op Youtube. En zo kwam ik tot de slotsom dat IC ofwel het pijnlijk blaassyndroom precies overeen kwam met mijn klachten.

DIEET VOOR INTERSTITIËLE CYSTITIS
Op Youtube kwam ik een uitgebreid filmpje tegen van een jonge vrouw die vanaf haar 22e aan IC leed en er nu op haar 32e vrijwel van verlost was. Zij had het over een dieet. Ze vertelde dat de tomaat voor IC patiënten een grote boosdoener is. Op de website van het Slingeland Ziekenhuis afdeling Urologie stond een lijst met voedingsmiddelen die je beter niet kon nemen.  Hierbij stonden ook tomaten. Nou, ik ben (was ik) een echte tomaten eter. Hele tomaten, tomatensaus en tomatensoep.  Het kon niet op. Daarmee ben ik dus direct gestopt. Suikers at ik al.  Dus daar hoefde ik niet van af te kicken. 

SUPPLEMENTEN VOOR ONTSPANNING VAN DE BLAASSPIEREN
Op een Youtube filmpje van Dr. Eric Berg vertelde hij dat het goed was om 2 gram l-arginine te slikken om de spieren rond de bekkenbodem te ontspannen. Daar ben ik direct mee begonnen. 2000mg  op mijn nuchtere maag. Samen met het niet meer eten van tomaten gaf dat al enige verlichting. 
Ik  zag een filmpje van een Nederlandse arts dr. Keppel Hesselink uit Soest. Hij adviseerde om PEA te nemen.  Dat is een natuurlijke pijnstiller en volgens hem zorgde PEA ervoor dat de mestcellen in de blaaswand werden geneutraliseerd. Een tablet na iedere maaltijd. Dat deed ik dus ook. En ik voelde weer wat meer verlichting. De pijn was er nog wel maar niet meer zo heftig. 

DE VERLICHTING VAN PIJN BIJ INTERSTITIËLE CYSTITIS
Op een gegeven moment kwam ik op een Youtube filmpje van een jonge vrouw die vanuit de auto haar bevindingen gaf. Ze vertelde dat haar 3-jarig dochtertje zelfs IC had. De pijnen waren verschrikkelijk voor dit meisje. Op een dag was ze bij een lezing van Anthony William, Medical Medium en vroeg ze wat ze kon doen met haar interstitiële cystitis. Zijn antwoord was: STREPS. 

STREPS? JA, DAT ZIJN STREPTOKOKKEN!
Volgens Anthony William zitten de streptokokken bij sommigen onder meer in de slijmvliezen van de neusholte, in de darmen, in de vagina. Die streptokokken kunnen daar al jaren zitten. Daar hoeven we geen last van te hebben. Maar wanneer ze dieper doordringen in de weefsels kunnen ze klachten veroorzaken, zoals sinusitis, keelontsteking, middenoorontsteking, wondroos of belroos en zelfs cellulitis. En ook interstitiële cystitis. Dat was een eyeopener voor mij. Maar wat kunnen we aan die streptokokken doen? Hoe krijgen we ze uit ons systeem? 

HOE KOMEN WE VAN DIE STREPTOKOKKEN AF?
Omdat de Youtube-influencer vanuit de auto vertelde dat deze informatie had gekregen van Anthony William ging ik op zoek en vond een link. Weliswaar ging dat over streptokokken bij acne, maar op dezelfde pagina las ik over interstitiële cystitis. het onderstaande boek dat op dit moment helaas alleen in het Engels verkrijgbaar is. Je kunt meer over streptokokken lezen op de website van het RIVM Streptokokken | RIVM

WAT IK DEED
Om een lang verhaal kort te maken. Streptokokken kunnen we aanpakken met pure bleekselderij sap. iK doe op adviezen uit het onderstaande boek biologische bleekselderij in de juicer en drink dit sap zonder enige toevoeging ’s morgens op mijn nuchtere maag. Daarna een half uur tot drie kwartier niet ontbijten. Denk er ook aan dat het ontbijt geen vetten, zoals noten e.d. mag bevatten. Vetten neutraliseren namelijk de goede stoffen in het bleekselderij sap. ’s Middags en ’s avonds zijn vetten wél toegestaan. 

VANAF DE EERSTE DAG VERLICHTING VAN DE PIJN
Het leek wel of de pijn in mijn onderlichaam direct uit mijn lichaam vloeide nadat ik mijn eerste glas pure bleekselderij juice had gedronken. Ik kon weer zitten. Het was een openbaring na ruim twee maanden helse pijnen gehad te hebben, waarbij  ik alleen maar kon liggen of staan. Nu moet ik wel zeggen dat ik ook heel veel andere voedingsstoffen weglaat. Zo eet ik voorlopig geen eieren meer, omdat eieren volgens Anthony William streptokokken voeden. Zelf eet ik voorlopig ook geen tomaten meer, omdat ik dat via de Australische vrouw op mijn eerste video doorkreeg. Toen ik met tomaten stopte kreeg ik ook al enigszins verlichting. Dus dat blijf ik maar een tijdje volhouden. Ook gluten zijn streptokokken voeders volgens  Medical Medium.

16 OZ OFWEL 1 LITER SELDERIJSAP
Anthony William adviseert 16oz sap, dat is ongeveer een liter. Maar ik drink voorlopig 8oz (een halve liter) sap. Ik ben zelf maar 1.60 m en vrij slank. Tot nu toe bleek een halve liter sap voldoende voor mij, maar als je veel groter bent, dien je mogelijk meer sap te drinken. 

VOEDINGSMIDDELEN OM TE VERMIJDEN

Sommige voedingsmiddelen bestrijden streptokokken, maar andere voeden de bacteriën. Hier zijn enkele van de belangrijkste voedingsmiddelen die u moet vermijden tijdens het genezen van cystische acne:

Eieren: Eieren voeden alle verschillende insecten, inclusief streptokokken. Dit is het belangrijkste voedsel dat je moet vermijden als je tegen streptokokken vecht. Streptococcus houdt van het eten van eieren. Ook als je eieren eet, vult je lymfestelsel zich met slijm en wordt het gedwongen om te proberen dit slijm te verwijderen. Als je een rauw ei in een petrischaaltje legt met een soort streptokokken en het onder een microscoop bekijkt, zul je zien dat er een razernij plaatsvindt.

Gluten: Gluten voedt ook streptokokken.

Zuivelproducten: Als u streptokokken in uw systeem heeft, kan het voor langere tijd vermijden van zuivelproducten zoals koemelk, geitenmelk, kaas, boter, ghee, kefir en yoghurt zeer nuttig en zelfs essentieel zijn. U moet deze voedingsmiddelen voor een lange periode elimineren, omdat het een tijdje kan duren voordat streptokokken uit het systeem zijn verdwenen. Als u tot nu toe zuivelproducten heeft gegeten, heeft u waarschijnlijk afzettingen van zuivelproducten in uw lever en andere delen van uw lichaam. De streptokokken zullen uiteindelijk op zoek gaan naar oude afzettingen van zuivelproducten die te vinden zijn in spleten van het darmkanaal en elders in het lichaam. Maar na verloop van tijd kunt u deze oude, schadelijke afzettingen opruimen.

Canola-olie: het voedt streptokokken en is zeer inflammatoir.

Maïsproducten: Maïs voedt streptokokken in uw systeem. Vermijd maïs en maïsproducten.

Genezende supplementen en thee

VOEDINGSSTOFFEN DIE GOED ZIJN:

Gelukkig zijn er veel dingen die u kunt doen om streptokokken op natuurlijke wijze te bestrijden en acne te genezen:

 • Knoflook is ongelooflijk voor het doden van streptokokken.
 • Ui kan streptokokken en H. pylori doden. (Mensen met bepaalde stammen van streptokokken hebben meestal ook H. pylori).
 • Groenten zoals veldsla, spinazie, boerenkool, snijbiet, boterbladsla, rode bladsla en groene bladsla helpen streptokokken na verloop van tijd te doden.
 • Kersen en alle bessen bevatten antibacteriële eigenschappen die streptokokken helpen bestrijden.
 • Bananen zijn fantastisch om streptokokken te bestrijden.
 • Wilde bosbessen breken streptokokken af en genezen andere streptokokkengerelateerde problemen, waaronder SIBO, UTI’s (bacteriële urineweginfectie, longontsteking, strontje op het ooglid, migraine, bacteriële vaginose, schimmelinfecties en sinusproblemen.
 • Pepermunt, oregano, tijm, salie, gember, kurkuma, cayennepeper en kaneel zijn enkele kruiden en specerijen met sterke antibacteriële eigenschappen.
 • Komkommers.
 • Tomaten.
 • Rode paprika.
 • Winterpompoen.
 • Zoete aardappelen en andere knolwortels.

Hoe meer verse groenten en fruit je eet, hoe meer brandstof je nodig hebt om de hoeveelheid streptokokken in je lever en lymfestelsel te verlagen. Help mee deze dieetverandering te bewerkstelligen door je inname van vlees en dierlijk voedsel te verlagen als je ze eet en je inname van granen, zaden en noten te verlagen als je vegetariër of veganist bent. (Leer hoe u uw lever goed kunt ondersteunen.

Bleekselderijkuur voor interstitiële cystitis (pijnlijk baassyndroom) Engels