Phosphatidylserine

Phosphatidylserine (ook fosfatidylserine genaamd)  is een belangrijke bouwsteen voor celmembranen en voor hersencellen in het bijzonder. Phosphatidylserine wordt beschouwd als een belangrijke nutriënt voor de hersenen die een gunstige invloed heeft op de overdracht van zenuwprikkels (neurotransmissie) via acetylcholine, dopamine, serotonine en noradrenaline.

Wij bestellen deze extra sterke phosphatidylserine via iHerb.com in Amerika. Dat loopt heel soepel en de verzendkosten vallen erg mee.
Klik in de foto om te bestellen of  klik op de bestelknop.

Eerst meer lezen? Dat kan. Hieronder vermelden we wat reviews en extra informatie.

50 capsules, 300 mg per capsule

Minder stress met phosphatidylserine en visvetzuren

Suppletie met een combinatie van fosfatidylserine en omega 3-vetzuren leidt tot een significante vermindering van stress.

Mensen met een dysfunctie van de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as (zoals blijkt uit een verminderde cortisolrespons) en chronische stress kunnen baat hebben bij aanvulling met fosfatidylserine in combinatie met visvetzuren.

Hoewel in een onderzoek suppletie in eerste instantie geen effect leek te hebben op het stressniveau van de deelnemers, bleek dit wel het geval bij mensen met een ernstige, chronische vorm van stress. Bij deze personen werd tevens een verminderde cortisolrespons gezien op een stresstest. Suppletie leek de cortisolrespons te herstellen in deze subgroep.

Geheugen- en concentratieproblemen

In principe kan het lichaam fosfatidylserine zelf aanmaken. Vanaf het vijftigste levensjaar neemt de aanmaak van fosfatidylserine echter af en kan het voor ouderen een semi-essentieel nutriënt worden. Als de hersenen onvoldoende fosfatidylserine tot hun beschikking hebben, kunnen er klachten ontstaan, zoals geheugen- en concentratieproblemen.

Verschillende groepen ouderen kunnen baat hebben bij aanvulling van fosfatidylserine, waaronder mensen met geheugen- en concentratieproblemen. Maar ook kan fosfatidylserine zinvol zijn bij ouderen met een milde depressie

Beschrijving
Cognitieve gezondheid
Ondersteunt het geheugen en de hersenfunctie
Bevordert intercellulaire communicatie

NOW Phosphatidyl Serine is een fosfolipideverbinding afgeleid van sojalecithine die een essentiële rol speelt in de samenstelling van celmembranen en intercellulaire communicatie. Phosphatidylserine is een belangrijke structurele component van neurale membranen waar het helpt bij de geleiding van elektrische impulsen en de activiteit van neurotransmitters bevordert die betrokken zijn bij leren, geheugen en stemming. Deze eigenschappen maken NOW Fosfatidyl Serine een ideaal supplement voor de ondersteuning van de cognitieve functie.

Gebruiksadvies
Neem dagelijks 1 softgel bij een maaltijd.

Andere ingrediënten
MCT olie (middellange keten triglyceriden), softgel capsule (rundergelatine, glycerine, water, caramel kleur), zonnebloem lecithine en silica.

Niet vervaardigd met gist, tarwe, gluten, maïs, melk, ei, vis, schaaldieren of noten. Geproduceerd in een GMP faciliteit waar ook andere ingrediënten met deze allergenen worden verwerkt.

Dit extra sterke product bevat driemaal zoveel phosphatidylserine (300 mg per softgel) dan ons normale sterke product (100 mg per softgel).

Waarschuwingen
Let op: Uitsluitend voor volwassenen. Raadpleeg een arts in geval van zwangerschap/verloskunde, medicijngebruik of een medische aandoening. Buiten bereik van kinderen bewaren.