Streptokokken

Streptokokken

Medische gemeenschappen zijn zich er niet van bewust dat streptokokken de oorzaak zijn van een aantal gezondheidsproblemen, waaronder acne, UTI’s, longontsteking, SIBO, schimmelinfecties, bacteriële vaginose, migraine, strontjes en sinusproblemen. Zelfs als u geen andere streptokokkengerelateerde symptomen heeft en u over het algemeen redelijk gezond voelt, kunt u nog steeds chronische, laaggradige streptokokken hebben die in verschillende delen van uw lymfestelsel zitten en acne veroorzaken.

Als u als kind last had van keelontsteking, zult u waarschijnlijk als tiener of volwassene acne opmerken. Het is misschien geen ernstig geval en het kan slechts af en toe voorkomen, afhankelijk van de ernst van streptokokken in uw systeem.

Als u als kind vaak last had van bronchitis of longontsteking, kunt u later in uw leven ook last krijgen van ernstige acne. Andere gezondheidsproblemen als kind die later in het leven een teken van acne kunnen zijn, zijn tonsillitis en/of frequente strontjes. De medische wetenschap en het onderzoek zijn zich er niet van bewust dat streptokokken de oorzaak of een factor zijn in een van de aandoeningen.

Wanneer streptokokken zich in uw lichaam bevinden, kan het van de lever naar uw lymfestelsel gaan. Uw lichaam kan de streptokokken grotendeels onder controle houden, maar er kunnen momenten zijn waarop de bacteriën de derma bereiken en eronder werken, wat kan leiden tot cystische acne. Om deze reden, als je jezelf voortdurend naar beneden haalt door onproductieve voedselkeuzes te maken, een stressvolle levensstijl leidt en zelfzorgpraktijken mist, zal je immuunsysteem het moeilijk hebben om een chronische streptokokken in het lymfestelsel te beheersen. Hierdoor heeft de streptokokken meer kans om door te dringen naar het oppervlak van de derma.

Lymfekanalen bevinden zich over het hele lichaam, waardoor acne op een aantal plaatsen kan ontstaan. U kunt acne opmerken op uw borst, schouders, nek, gezicht, hoofd (bovenkant, achterkant, zijkanten of kruin), haarlijn, borsten, oksels, benen, liezen en/of onder en rond de billen. Als u last heeft van zowel acne als eczeem , heeft u mogelijk niet alleen streptokokken, maar ook een zware virale belasting in uw lever. (De ware oorzaak van eczeem is een compleet mysterie voor medische gemeenschappen. Lees meer over eczeem, psoriasis en rosacea in Liver Rescue ).

Het is een uitdaging om streptokokkenbacteriën echt te elimineren. Lymfocyten, die de grootste rol spelen bij het beheersen en verlagen van streptokokken in het systeem, hebben voldoende zink, andere supplementen en ondersteunend voedsel nodig om de streptokokken onder controle te houden en terug te vechten. Zonder de juiste brandstof kunnen de lymfocyten niet voorkomen dat streptokokken de derma bereiken. Ik neem aanbevolen supplementen en doseringen op in Liver Rescue .

Artsen schrijven antibiotica voor aan sommige van hun patiënten die last hebben van cystische acne. Wat deze artsen niet beseffen, is dat de cystische acne van hun patiënten te wijten is aan antibioticaresistente streptokokken die zich ophopen en littekenweefsel vormen onder de derma. In deze gevallen creëert het lichaam met pus gevulde cysten boven de derma in een poging om tegen de bacteriën te vechten, terwijl lymfocyten onder de derma proberen op jacht te gaan naar malafide streptokokkenbacteriën.

De groei van streptokokken

Decennia geleden waren er slechts twee groepen streptokokken met aan elk een klein aantal stammen. Antibiotica waren destijds in staat om deze basisstammen van streptokokken omver te werpen (en daardoor acne te verbeteren). Helaas zijn deze groepen streptokokken steeds meer antibioticaresistent geworden en nu zijn groepen A en B veranderd in groepen A tot en met Z met een aantal gemuteerde stammen die uit elke groep voortkomen. (Onderzoek en wetenschap zijn op dit moment op de hoogte van de groepen A tot en met H).

Hoewel antibiotica in het verleden nuttig waren voor patiënten met cystische acne, is dat tegenwoordig niet altijd het geval. Soms zijn antibiotica nodig, maar veelvuldig overmatig gebruik van antibiotica heeft geleid tot talrijke antibioticaresistente streptokokkenstammen.

Streptococcus-soorten kunnen worden opgepikt op deurknoppen, op toiletbrillen, in restaurants en andere openbare plaatsen.

Als je een openbaar toilet gebruikt, spoel het toilet dan door voordat je het gebruikt, zelfs als het water er schoon uitziet, en leg ook papier op de stoel.

Veeg uw handen af met handdoekjes na het aanraken van openbare oppervlakken of deurknoppen.

Merk op dat streptokokken ook door kussen en seksueel contact kunnen worden overgedragen.

Deze informatie is niet bedoeld om je angstiger te maken voor de dingen in deze wereld. Ik hoop eerder dat het je een gevoel van krachtig bewustzijn geeft. Als je een stam van streptokokken oppikt of van kinds af aan tegen chronische streptokokken vecht, weet dan dat je je immuunsysteem kunt opbouwen, deze bacterie kunt bestrijden, acne (of een andere aandoening veroorzaakt door streptokokken) kunt verwijderen en vooruit kunt gaan.

Ondersteunende stappen

De reden dat antibiotica waarschijnlijk niet werken, is dat als u eenmaal antibiotica heeft ingenomen, ze meestal in uw lever blijven zitten en lage niveaus van streptokokken kunnen voeden. Dit geldt zelfs als uw cystische acne enige tijd lijkt te verbeteren. Als je acne echt wilt genezen en de onderliggende oorzaak wilt wegnemen, kun je het beste natuurlijke antibacteriële middelen gebruiken (zie Liver Rescue ).

Genezende voedingsmiddelen

Gelukkig zijn er veel dingen die u kunt doen om streptokokken op natuurlijke wijze te bestrijden en acne te genezen:

 • Knoflook is ongelooflijk voor het doden van streptokokken.
 • Ui kan streptokokken en H. pylori doden. (Mensen met bepaalde stammen van streptokokken hebben meestal ook H. pylori).
 • Groenten zoals veldsla, spinazie, boerenkool, snijbiet, boterbladsla, rode bladsla en groene bladsla helpen streptokokken na verloop van tijd te doden.
 • Kersen en alle bessen bevatten antibacteriële eigenschappen die streptokokken helpen bestrijden.
 • Bananen zijn fantastisch om streptokokken te bestrijden.
 • Wilde bosbessen breken streptokokken af en genezen andere streptokokkengerelateerde problemen, waaronder SIBO, UTI’s, longontsteking, styes, migraine, bacteriële vaginose, schimmelinfecties en sinusproblemen.
 • Pepermunt, oregano, tijm, salie, gember, kurkuma, cayennepeper en kaneel zijn enkele kruiden en specerijen met sterke antibacteriële eigenschappen.
 • Komkommers.
 • Tomaten.
 • Rode paprika.
 • Winterpompoen.
 • Zoete aardappelen en andere knolwortels.

Hoe meer verse groenten en fruit je eet, hoe meer brandstof je nodig hebt om de hoeveelheid streptokokken in je lever en lymfestelsel te verlagen. Help mee deze dieetverandering te bewerkstelligen door uw inname van vlees en dierlijk voedsel te verlagen als u ze eet en uw inname van granen, zaden en noten te verlagen als u vegetariër of veganist bent. (Leer hoe u uw lever goed kunt ondersteunen in Liver Rescue ).

Eten om te vermijden

Sommige voedingsmiddelen bestrijden streptokokken, maar andere voeden de bacteriën. Hier zijn enkele van de belangrijkste voedingsmiddelen die u moet vermijden tijdens het genezen van cystische acne:

Eieren: Eieren voeden alle verschillende insecten, inclusief streptokokken. Dit is het belangrijkste voedsel dat je moet vermijden als je tegen streptokokken vecht. Streptococcus houdt van het eten van eieren. Ook als je eieren eet, vult je lymfestelsel zich met slijm en wordt het gedwongen om te proberen dit slijm te verwijderen. Als je een rauw ei in een petrischaaltje legt met een soort streptokokken en het onder een microscoop bekijkt, zul je zien dat er een razernij plaatsvindt.

Gluten: Gluten voedt ook streptokokken.

Zuivelproducten: Als u streptokokken in uw systeem heeft, kan het voor langere tijd vermijden van zuivelproducten zoals koemelk, geitenmelk, kaas, boter, ghee, kefir en yoghurt zeer nuttig en zelfs essentieel zijn. U moet deze voedingsmiddelen voor een lange periode elimineren, omdat het een tijdje kan duren voordat streptokokken uit het systeem zijn verdwenen. Als u tot nu toe zuivelproducten heeft gegeten, heeft u waarschijnlijk afzettingen van zuivelproducten in uw lever en andere delen van uw lichaam. De streptokokken zullen uiteindelijk op zoek gaan naar oude afzettingen van zuivelproducten die te vinden zijn in spleten van het darmkanaal en elders in het lichaam. Maar na verloop van tijd kunt u deze oude, schadelijke afzettingen opruimen.

Canola-olie: het voedt streptokokken en is zeer inflammatoir.

Maïsproducten: Maïs voedt streptokokken in uw systeem. Vermijd maïs en maïsproducten.

Genezende supplementen en thee

Hoogwaardige supplementen kunnen uw immuunsysteem ondersteunen en u helpen genezen. Zie Liver Rescue voor supplement- en doseringsaanbevelingen . Zie de pagina Voorkeurssupplementen voor de beste aanbevelingen voor supplementen .

 • Zinksulfaat .
 • Vitamine C.
 • Citroenmelisse is een antibacteriële en antivirale krachtpatser die streptokokken kan doden, Epstein-Barr kan verlagen en het immuunsysteem kan herstellen. Je kunt de alcoholvrije tinctuur gebruiken en/of citroenmelisse thee maken en deze de hele dag drinken.
 • Selenium kan helpen bij het herstellen van weefsel dat is beschadigd door streptokokken.
 • Goldenseal is een krachtig kruid dat het meest heilzaam is als het twee weken aan en daarna twee weken niet wordt gebruikt. (Zonder pauzes kan dit supplement niet meer zoveel ondersteuning bieden).
 • Zoethout wortel .
 • Oregano-olie .
 • Kamille- of pepermuntthee , dagelijks ingenomen.

Bron: Medical Medium