Geestelijke gezondheid

peacock eye, butterfly, flower-7753051.jpg

Bach bloesemremedies-therapie is een vorm van alternatieve geneeskunde die is ontwikkeld door de Britse arts en homeopaat Edward Bach in de jaren 1930. Het idee achter Bach bloesemremedies is dat emotionele en mentale problemen het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen belemmeren. De remedies worden gemaakt door bloemen te verzamelen en deze in water en brandy te verdunnen.

Er zijn 38 verschillende Bach bloesemremedies, elk gericht op specifieke emoties en gevoelens, zoals angst, depressie, onzekerheid, woede en verdriet. De remedies kunnen worden ingenomen door een paar druppels onder de tong te druppelen of door ze aan water toe te voegen en te drinken.

Bach bloesemremedies worden beschouwd als een vorm van energetische geneeskunde, omdat ze beweren de energievelden van het lichaam te beïnvloeden en te harmoniseren. Veel mensen geloven dat ze helpen bij het verlichten van emotionele en mentale problemen.

De Bach Bloesemremedie Hornbeam is een natuurlijke oplossing voor mensen die lijden aan uitstelgedrag. Hornbeam wordt ook gebruikt voor mensen die alleen al vermoeid worden bij de gedachte dat ze bepaalde klussen doen of zaken moeten afmaken die ze ooit begonnen zijn.

De Bach Bloesemremedie Rock Rose is een natuurlijke oplossing voor mensen die hooggevoelig zijn. Het is onderdeel van de 38 originele Bach Bloesemremedies. Rock Rose wordt gebruikt om de angst weg te nemen en de drager te geven wat meer moed en vastberadenheid in moeilijke situaties.

De remedie Centaury helpt  mensen om hun innerlijke kracht en zelfstandigheid te herontdekken en te leren voor zichzelf op te komen. Het helpt hen om hun grenzen aan te geven en te leren nee te zeggen zonder zich schuldig te voelen